SMART-COM
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Четверг, 02.05.2024, 13:02
    Приветствую Вас Гость | RSS
    Главная | Регистрация | Вход


              

    Главная » 2009 » Декабрь » 3 » Уркчастот попереджає - сірий телефон...
    10:44
    Уркчастот попереджає - сірий телефон...
    На сайті Український державний центр радіочастот з'явилось звернення до громадян України, яке наша команда також повністю підтримує.

    Далі сам текст:

    Боротьба з незаконною реалізацією РЕЗ поступово переходить у протистояння покупців та продавців

    Про це свідчать численні звернення до Українського державного центру радіочастот від громадян, які придбали в торгівельних мережах „сірі телефони”.

    Дехто з них, чи то від непоінформованості, чи то довірившись продавцю, знехтували під час покупки телефону правилами перевірки його коду ІМЕІ в базі даних. Як наслідок – телефони цих громадян опинилися в „сірому списку”, які мають обслуговуватися оператором лише три місяці.

    Після з’ясування всіх обставин, чому придбаний телефон має бути незабаром відключено, покупці змушені йти до пунктів продажу мобільних телефонів й вимагати від реалізаторів повернення коштів за невдалу покупку. З цієї причини між покупцями та продавцями виникають сварки, які, іноді, закінчуються фізичними образами.

    Звісно, винуватцями проблемних ситуацій є обидві сторони. Проте, більша доля вини лягає на плечі тих, хто здійснює продаж телефонів. Користуючись не обізнаністю громадян, вони продають їм технічні засоби, що мають невідоме походження.

    Український державний центр радіочастот в черговий раз попереджає тих громадян, які хочуть придбати мобільний телефон.

    Щоб не виникало конфліктних ситуацій, будьте пильними! На 100 відсотків впевніться, що куплений вами телефон є якісним, а його код ІМЕІ внесено до „білого списку” бази даних.

    Під час покупки мобільного телефону уважно здійснюйте всі етапи його перевірки:

    1. Перевірте відповідність коду ІМЕІ, нанесеного на фірмову етикетку, що розміщена на корпусі мобільного телефону під акумулятором, та на його упаковку.
    2. Якщо коди співпали, слід перевірити відповідність коду ІМЕІ, прошитого в телефоні і нанесеного на фірмову етикетку. Для цього треба включити телефон (у продавця для перевірки телефонів повинна бути SIM - картка) і набрати на клавіатурі *#06#. На екрані телефону з’явиться його код ІМЕІ, який необхідно звірити з написом на фірмовій етикетці.
    Якщо коди не співпадають, то треба відмовитися від придбання такого телефону, щоб уникнути проблем у подальшому.
    3. У разі, якщо коди ІМЕІ співпали, необхідно за допомогою цього телефону, телефону продавця або іншого Вашого телефону відправити на короткий номер 307 любого мобільного оператора SМS з кодом ІМЕІ. Якщо SМS набирає продавець, то перед відправкою повідомлення перевірте, чи дійсно ваш код ІМЕІ надсилається для перевірки. У відповідь Ви отримаєте повідомлення щодо наявності або відсутності коду ІМЕІ цього телефону в базі даних кодів ІМЕІ. Інформацію щодо наявності коду ІМЕІ в узагальненій базі даних можна також отримати на веб-сайті УДЦР в розділі „База ІМЕІ”.
    4. Наявність коду ІМЕІ телефону в базі даних означає, що цей телефон законно ввезено до України і що в подальшому ви зможете підключитися до мережі любого мобільного оператора, а сервісні центри виробників будуть його обслуговувати у випадку виникнення технічних проблем.

    Окремо звертаємось до продавців мобільних терміналів.

    Досить обманювати громадян! Дотримуйтесь порядку реалізації мобільних телефонів, визначеного законодавством України.
    У разі невиконання встановленого порядку реалізації мобільних телефонів до власників магазинів можуть застосовуватися відповідні санкції згідно Кодексу України про адміністративно - правові порушення, які тягнуть за собою накладання штрафу, а також можуть призвести до конфіскації засобів зв’язку.

    УДЦР також нагадує, що на виконання рішення координаційної комісії по запобіганню, виявленню та припиненню порушень законодавства у галузі зв’язку, заходи з виявлення та припинення порушень законодавства при реалізації радіоелектронних засобів, здійснюються на всій території України.

    Контроль за дотриманням правил реалізації мобільних телефонів законодавством покладено на Державну інспекцію зв’язку та МВС України.

    Прес-центр Українського державного центру радіочастот

    Просмотров: 637 | Добавил: Помошник | Рейтинг: 5.0/1
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *:
    Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz